torsdag 24 februari 2011

Varm smörgås

Med musiken i högtalarna sätter vi igång!

 För att laga mina varma smörgåsar behöver du det här:
- Bröd
- champinjoner (färska eller konserverade)
- 1/2 gul lök
- 1 msk vetemjöl
- 1-2 dl mjölk/grädde
- salt och vitpeppar
- Soya
- ost (vanlig hushållsost)
- smörgåsmargarin

Redskap du kommer att behöva är kniv, skärbräda, måttsats, plåt (med bakplåtspapper), kastrull, träslev.

1. Hacka löken fint, tänk på att först skära snitt i den längs med skärbrädan (inte ända in), sedan likadant fast uppifrån för att sedan avsluta med att hacka små fina kuber.

2. Sätt ugnen på 225 grader

3. Skiva champinjonerna eller öppna burken och häll av vätskan (glöm inte sopsortera den!)

4. Smält matfett i en kastrull, när det tystnar häller du i löken och champinjonerna. Fräs dem tills de fått fin färg.

5. Nu är det dags för bottenredningen: Häll i 1 msk vetemjöl, låt det fräsa lite så får du bort mjölsmaken. Ta bort den från värmen, häll i 1 dl mjölk. Sätt kastrullen på plattan igen, nu kommer redningen att tjockna. Glöm inte att röra hela tiden! Blev den för tjock? Häll i mer mjölk. Sänk värmen och smaka av med salt och vitpeppar. Häll i några droppar soya så stuvningen får fin färg (tänk på att soyan ger sälta så salta inte för mycket innan) Ta bort kastrullen från värmen

6. Skär upp brödet, lägg det på plåten. Smöra brödet rikligt!

7. Lägg på stuvning på brödet. Täck sedan med ost.

8. Ställ in i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Du hinner precis diska och städa undan!

9. När de fått fin färg tar du ut dem, servera med en grönsallad och en kopp te.

Smaklig spis!



1 kommentar: